Pasta salad with trout and vegetables
TM6 TM5 TM31

Pasta salad with trout and vegetables

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 1000 g water
  • 200 g white wine
  • 100 g orange juice, freshly squeezed
  • 1 ½ tsp salt
  • 400 g trout fillets, skinless
    lub 400 g fresh salmon fillets, skinless
  • 200 g frozen green peas
  • 240 g short dried pasta (e.g. mezze penne rigate), 10 minutes cooking time
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 1 garlic clove
  • 30 g salted capers, rinsed
  • 80 g black olives, pitted
  • 350 g cherry tomatoes, cut in halves or quarters
  • 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
  • 10 g lemon juice (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1497 kJ / 357 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy