Urządzenia i Akcesoria
Rustic bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 slices
Składniki
-
wheat grains600 g
-
water400 g
-
3 tsp dried instant yeast, (12 g)fresh yeast30 g
-
buttermilk120 g
-
bread flour plus extra for dusting150 g
-
salt2 tsp
-
balsamic vinegar1 tbsp
-
diastatic malt powder (opcjonalnie)1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
3 g
Kalorie
291 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Spelt bread
1 godz. 45 min
Pizza dough
1 godz.
Whisked egg whites
5 min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Basil pesto
10 min
Pitta bread
2 godz.
Focaccia with onions
2 godz.
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Apple strudel
1 godz. 45 min
Baguette
3 godz. 45 min