Urządzenia i Akcesoria
Berry mousse
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
gelatine sheets (2 g per sheet)5
-
water plus extra for soaking50 g
-
300 g mixed frozen red berriesmixed fresh red berries (e.g. strawberries, raspberries)300 g
-
sugar (caster sugar)200 g
-
250 g ricotta cheesecurd cheese (quark)250 g
-
cream, min. 30% fat chilled250 g
-
fresh mint leaves to garnish
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1432 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Pizza dough
1 godz.
Cream cheese spread with radishes
5 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Lemon cake
2 godz.
Lemonade
5 min
Fruit Ice Cream
5 min
Hollandaise sauce
15 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Fruit nectar
10 min
Frozen fruit sorbet
5 min
Apple tart
1 godz.