Urządzenia i Akcesoria
Spelt bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
30 slices
Składniki
-
spelt grains700 g
-
water lukewarm550 g
-
4 tsp dried instant yeast, (16 g)fresh yeast crumbled40 g
-
sugar2 tsp
-
sunflower seeds100 g
-
ground allspice1 pinch
-
ground coriander¼ tsp
-
salt2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4 g
Kalorie
406 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Rustic bread
2 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Pizza dough
1 godz.
Vanilla ice cream
12 godz.
Fruit Ice Cream
5 min
Potato cakes
45 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 godz. 15 min
Rye Flatbreads
2 godz. 10 min
Pitta bread
2 godz.
Tomato ketchup
1 godz. 15 min
Creamy courgette soup
25 min