Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 40 g di burro a pezzi + q.b.
- 90 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di zucchero
- 3 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Ganache al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta tenerina
1u. 10min
Torta appassionata alle amarene
1 Std. 30 Min
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7u. 35min
Glassa al cioccolato
20 Min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2 Std.
Crostata al cioccolato e caramello salato
3u. 15min
Pasta biscotto
1u.
Torta Nua
2 Std.
Tartufini al tiramisù
3u. 15min
Torta tenerina al cioccolato
45 Min
Torta chocolat
1u.
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1u.