Crostata morbida al cioccolato
TM5 TM31 TM6

Crostata morbida al cioccolato

4.6 (356 ocen)

Składniki

Base

  • 40 g di burro a pezzi + q.b.
  • 90 g di farina tipo 00
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 150 g di zucchero
  • 3 uova
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci

Ganache al cioccolato

  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1774 kJ / 424 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
42.1 g
Tłuszcz
25.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy