Crostata morbida al cioccolato

Crostata morbida al cioccolato

4.6 400 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Base
  • 90 g di farina tipo 00
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 150 g di zucchero
  • 3 uova
  • 40 g di burro a pezzi + q.b.
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Ganache al cioccolato
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1774 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...