Wersje kompatybilne
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di margarina fredda a tocchetti (2 cm circa) + q.b.
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 100 g di zucchero
- 350 g di confettura di albicocche
- 1 cucchiaio di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 69.7 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
45min
Sbriciolata con crema inglese alla vaniglia
1h 30min
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1 Std. 10 Min
Mini sbriciolate con crema gianduia
1h
Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)
1h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Ciambella salata allo yogurt
45min
Sbriciolata ai mirtilli
1h
Torta friabile ai frutti di bosco
2hod. 55min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1h
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h