Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di polpa di zucca a tocchetti
- 500 g di acqua
- 2 uova
- 1 cucchiaino sale
- 2 pizzichi pepe
- burro q.b
- 60 g di ricotta, scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 895.4 kJ / 214 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 418.7 mg
Alternatywne przepisy
Tortini di zucca
1h 20min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1h 20min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Mini soufflé al broccolo romanesco con fonduta al caprino
1h 20min
Flan di carote
50min
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Cocottine alle zucchine e menta
40min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1h 10min
Mini cheesecake salate al basilico
3h 30min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Polpettine di ceci con crema di cavolo viola (per 2 persone)
35min