Urządzenia i Akcesoria
Nougat glacé with raspberry coulis
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 25 min
12 portions
Składniki
-
mixed nuts (see Tips)100 g
-
mixed glacé fruit cut into pieces (1 cm - see Tips)100 g
-
eggs separated3
-
icing sugar80 g
-
salt1 pinch
-
honey (see Tips)80 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)400 g
Raspberry coulis
-
frozen raspberries200 g
-
caster sugar100 g
-
lemon juice20 g
-
fresh raspberries to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
82.4 mg
Białko
5 g
Kalorie
1304 kJ /
311.7 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
32.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango daiquiri
5min
Brandy butter
10min
Fruit coulis
10min
Brandy Butter
10min
Meringues
5h
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
British spice rub
5min
Meringue Easter Nests
3h 20min
Quinoa puddings with raspberry coulis
1h 5min
Caramel sauce
1h 30min
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Gin and lime pie
3h 10min