Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g mixed nuts (see Tips)
- 100 g mixed glacé fruit, cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 80 g icing sugar
- 3 eggs, separated
- 1 pinch salt
- 80 g honey (see Tips)
- 400 g pouring (whipping) cream
Raspberry coulis
- 200 g frozen raspberries
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- fresh raspberries, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1236.4 kJ / 294.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 44 mg
Alternatywne przepisy
Meringues
5 godz.
Traditional cocktail sauce
5min
Classic lemon tart
3j 10 menit
Hazelnut meringue roulade
1hod. 30min
Fruity pear mince tarts
2j 30 menit
Chocolate mousse
3h 20 min
Sweet shortcrust pastry
1j 50 menit
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15 min
Quinoa puddings with raspberry coulis
1h 5min
Fruit coulis
10 min