Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
TM5 TM6

Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco

4.6 (61 ocen)

Składniki

  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 120 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di zucchero di canna
  • 30 g di nocciole sgusciate
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 150 g di farina di farro
  • 1 uovo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 350 g di confettura di frutti rossi
  • 1 cucchiaio di zucchero a velo (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di mirtilli rossi disidratati (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1724 kJ / 412 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
63.4 g
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy