Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco

Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco

4.6 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 120 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di zucchero di canna
  • 30 g di nocciole sgusciate
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 150 g di farina di farro
  • 1 uovo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 350 g di confettura di frutti rossi
  • 1 cucchiaio zucchero a velo (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di mirtilli rossi disidratati (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.1 g
Kalorie 1724 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 14.9 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 63.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...