Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero + q.b.
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di farina tipo 00
- 300 g di farina di mais tipo fioretto
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amor polenta
1 Std. 5 Min
Torta di mais
1h
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 Std. 35 Min
Biscotti di riso
45 Min
Biscotti zaeti
55 Min
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Biscotti di mais
40min
Zaleti
1h
Baci di dama (senza zucchero)
1h 30min
Biscotti croccanti di riso
1 godz. 15 min
Torta solo albumi
40min
Torcetti al burro veloci
1h