Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di mandorle
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 20 g di acqua
- 80 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino raso di sale
Terminare la preparazione
- formaggio fresco spalmabile q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 332.8 kJ / 79.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 6.1 mg
Alternatywne przepisy
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5 Std. 20 Min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Stella di pane
3h 30min
Bignè con tre mousse
2h
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Frollini al pesto
1h 30min
Bignè salati con crema di piselli
2h
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1h 30min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50min
Schiacciate ai semi di sesamo e papavero
40min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min