Wersje kompatybilne
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cucchiaini di sfoglia
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 50 g di acqua
Mousse al prosciutto cotto
- 200 g di prosciutto cotto a pezzi
- 5 olive verdi denocciolate
- 50 g di ricotta
- 50 g di robiola
- 20 g di burro morbido
Terminare la preparazione
- olive verdi denocciolate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1959 kJ / 468 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20min
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35 Min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20min
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1h 30min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8sa
Baci di dama salati al formaggio
1h
Frollini al pesto
1h 30min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25 Min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min