Wersje kompatybilne
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cucchiaini di sfoglia
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 50 g di acqua
Mousse al prosciutto cotto
- 200 g di prosciutto cotto a pezzi
- 5 olive verdi denocciolate
- 50 g di ricotta
- 50 g di robiola
- 20 g di burro morbido
Terminare la preparazione
- olive verdi denocciolate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1959 kJ / 468 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama salati al formaggio
1h
Crostini con mousse prosciutto e funghi
2 Std. 20 Min
Mousse di salmone su tartine di segale
15 min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3 Std.
Cocktail agli agrumi
40min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Bignè al ripieno di gamberetti
1 Std. 20 Min
Bignè con tre mousse
2h
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1h 30min
Mini fior di cheesecake
2h 15min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min
Crema spalmabile alla mortadella
15 min