Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 純芝麻油
- 30 克 薑 ,去皮,切絲
- 300 克 莧菜 ,只取葉子
- 140 克 新鮮香菇 ,切片(約0.5公分)
- 30 克 水
- 20 克 枸杞 ,泡軟備用
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 糖
- ⅛ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 254.7 kJ / 60.9 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.2 g