Urządzenia i Akcesoria
Mleczny likier z whisky
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 butelka
Składniki
-
450 - 500 g masy kajmakowej (patrz wskazówka)
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
200 g whisky
-
30 g spirytusu rektyfikowanego 96%
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Białko
28.9 g
Kalorie
11633 kJ /
2778 kcal
Tłuszcz
94.3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
284.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska