Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
TM5 TM6

Trifle truskawkowe z kremem mascarpone

4.6 (73 oceny)

Składniki

Macerowane truskawki

  • 500 g truskawek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g koniaku
    lub 50 g brandy
  • 50 g soku pomarańczowego
  • 20 - 50 g cukru

Malinowe coulis

  • 100 g malin, świeżych
    lub 100 g malin, mrożonych
  • 20 - 50 g cukru
  • 30 g koniaku
    lub 30 g brandy

Krem mascarpone

  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 60 g cukru pudru
  • 250 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki

Trifle

  • 100 - 150 g bez, pokruszonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2122.4 kJ / 507.3 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
49.3 g
Tłuszcz
30.1 g
Tłuszcz nasycony
17.6 g
Błonnik
2.8 g
Sód
193 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy