
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macerowane truskawki
- 500 g truskawek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
-
50
g koniaku
lub 50 g brandy - 50 g soku pomarańczowego
- 20 - 50 g cukru
Malinowe coulis
-
100
g malin, świeżych
lub 100 g malin, mrożonych -
30
g koniaku
lub 30 g brandy - 20 - 50 g cukru
Krem mascarpone
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 60 g cukru pudru
- 250 g sera mascarpone
Trifle
- 100 - 150 g bez, pokruszonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2228.8 kJ / 532.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
5 Std. 10 Min
Zefir truskawkowy z bezami
10 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 Std. 40 Min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2h 45min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2h
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 Std. 30 Min
Tartaletki z truskawkami
1 Std. 20 Min
Trifle z truskawkami
1 Std. 20 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min