Lombardische Aprikosentarte
TM5 TM31 TM6

Lombardische Aprikosentarte

4.5 (35 ocen)

Składniki

  • 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 125 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 100 g Zucker
  • 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 Ei (Kl. M)
  • 1 Prise Salz
  • 250 g Aprikosenmarmelade
  • 2 EL Marillenschnaps
    lub 2 EL Orangensaft
  • 1 Eigelb (Kl. M)
  • 1 EL Milch

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1132 kJ / 270 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy