Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Aprikosen, getrocknet, entsteint
- 50 g kandierter Ingwer
- 50 g Cranberrys, getrocknet
- 30 g Datteln, entsteint
- 40 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 40 g Orangenlikör (z.B. Cointreau)
- 110 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 20 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 60 g brauner Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- 140 g Mehl
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Orangenmarmelade
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Gewürz-Florentiner
1 Std. 30 Min
Panforte de Siena
2 Std.
Pavlova-Küsse
1hod. 40min
Gedeckter Quittenkuchen
3h 30min
Sesamstollen
32 Std.
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3 godz. 35 min
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2 Std.
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2小时 10 分钟
Far Breton
9h 20min
Nusstarte mit Aprikosen
1小时
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Engadiner Walnusstörtchen
1 Std. 45 Min