![Mieszanka do wypieku chleba proteinowego Mieszanka do wypieku chleba proteinowego](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3FBB8081-CC27-46F3-A1AC-673C630C0E35/Derivates/4910564B-D370-4A8F-B419-59F98D27D443.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ziaren orkiszu
- 40 g ziaren soi, suszonych
- 30 g zarodków pszennych
- 25 g komosy ryżowej (quinoa)
- 25 g siemienia lnianego
- 25 g ziaren amarantusa
- 20 g otrębów owsianych
- 40 g ziaren słonecznika
- 20 g ziaren sezamu, białego
- 220 g mąki pszennej chlebowej
- 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9672 kJ / 2310 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 348 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 56.5 g
- Sód
- 1982 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Granola z czarnym bzem
1 Std. 40 Min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2h
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 Std. 30 Min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2h
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb czworaczek
1 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20h
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Chleb orkiszowy
1 Std. 40 Min
Chleb z otrębami
1 Std. 35 Min