
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ziaren orkiszu
- 40 g ziaren soi, suszonych
- 30 g zarodków pszennych
- 25 g komosy ryżowej (quinoa)
- 25 g siemienia lnianego
- 25 g ziaren amarantusa
- 20 g otrębów owsianych
- 40 g ziaren słonecznika
- 20 g ziaren sezamu, białego
- 220 g mąki pszennej chlebowej
- 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9672 kJ / 2310 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 348 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 56.5 g
- Sód
- 1982 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb orkiszowy
1 Std. 40 Min
Mąka pszenna
5 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1h 30min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
1h 30min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 Std.
Chleb pszenno-żytni razowy
1 Std. 40 Min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19 godz. 10 min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20u.
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min