Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
600 g
Składniki
-
150 g ziaren orkiszu
-
40 g nasion soi, suchych
-
30 g zarodków pszennych
-
25 g komosy ryżowej (quinoa)
-
25 g siemienia lnianego
-
25 g ziaren amarantusa
-
20 g otrębów owsianych
-
40 g ziaren słonecznika
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
220 g mąki pszennej chlebowej
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 600 g
Sód
2435.8 mg
Białko
100.5 g
Kalorie
9605.8 kJ /
2295.9 kcal
Tłuszcz
59.9 g
Błonnik
56.6 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
362.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE MĄKI
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy z komosą ryżową
24 godz.
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Mąka pszenna
5 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Napój wiosenny
10 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min