Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 600 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 1000 g di patate
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 250 g di prugne secche denocciolate
Terminare la preparazione
- acqua q.b.
- sale q.b.
- 80 g di burro
- 40 g di pangrattato
- 40 g di zucchero
- cannella in polvere q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 96.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di patate
50 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 Min
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1 Std.
Jota triestina
2 Std.
Semolino dolce al latte e miele
30 Min
Pinza triestina
6u.
Risolatte basmati
1h 50min
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1 Std. 30 Min
Crumble alle pere e crema di ricotta
1 Std.
Confettura ai frutti di bosco e tropicali
1 Std. 5 Min
Kaiserschmarren
50 Min