Wersje kompatybilne
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sorbetto
- 100 g di zucchero
- 200 g di acqua tonica
- 200 g di acqua tonica congelata, a cubetti
- 325 g di cetrioli pelati, a pezzi (2 cm)
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di Gin
Tuile alla menta
- 50 g di mandorle pelate
- 30 g di burro
- 80 g di zucchero
- 50 g di farina
- 2 albumi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1045 kJ / 248 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
1h 25min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1h 35 min.
Sorbetto alle fragole, zenzero e semi di chia
10min
Canapè di granchio con crema coriandolo e menta
1 godz. 10 min
Sorbetto avocado, ananas e lime
20 min
Semifreddo al tè verde
5h
Granita al cetriolo e Gin
45 min
Mousse al mango
20 min
Mini cheesecake al mango
40 min
Gamberoni con avocado e yogurt
35 min
Sorbetto mango e banana
15 Min