Wersje kompatybilne
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sorbetto
- 100 g di zucchero
- 200 g di acqua tonica
- 200 g di acqua tonica congelata, a cubetti
- 325 g di cetrioli pelati, a pezzi (2 cm)
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di Gin
Tuile alla menta
- 50 g di mandorle pelate
- 30 g di burro
- 80 g di zucchero
- 50 g di farina
- 2 albumi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1045 kJ / 248 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate viola con salsa al pepe rosa (per 2 persone)
55min
Sorbetto della passione veloce
15 Min
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25min
Filetto al vino passito e pepe verde (per 2 persone)
35min
Spaghetto al branzino, cocco, lime e taralli (di Mirko Ronzoni)
30min
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
45min
Sorbetto avocado, ananas e lime
20min
Mojito analcolico
10min
Give me more
10min
Granita al Mojito
10min
Moscow mule
10min
Filetto di manzo a bassa temperatura
1sa 10 dk