Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta

Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

Sorbetto
  • 100 g di zucchero
  • 200 g di acqua tonica
  • 200 g di acqua tonica congelata, a cubetti
  • 325 g di cetrioli pelati, a pezzi (2 cm)
  • 25 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 70 g di Gin
Tuile alla menta
  • 50 g di mandorle pelate
  • 30 g di burro
  • 80 g di zucchero
  • 50 g di farina
  • 2 albumi
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.6 g
Kalorie 1045 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...