Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 4 uova (60 g cad.)
Ripieno
- 50 g di pane di segale casereccio
- 2 cucchiai di prezzemolo fresco
- 50 g di formaggio Montasio a pezzi
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 30 g di cedro candito
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 500 g di spinaci freschi in foglia
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata e strizzata
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 cucchiaino di zucchero
Terminare la preparazione
- burro fuso a piacere
- zucchero q.b.
- formaggio Montasio grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 723.5 kJ / 356.4 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e Roquefort
45 min
Vellutata di carote e pastinaca
50min
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35min
Nadalin
6 godz. 30 min
Profiteroles mediterranei
1h 25min
Chutney al cocco e coriandolo
45 min
Casunziei all'ampezzana
1h 30 min
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2u.
Pasta sablé al cacao
1h 10min
Risotto alla barbabietola e bacon croccante
35min
Crema Bimby ® al pistacchio
50min
Risotto con crema di asparagi
50min