Wersje kompatybilne
Pizza Gourmet nera con porri, stracchino e gamberetti
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di riso Venere integrale
- 780 g di acqua
- 2 cucchiaini di nero di seppia liquido, sciolto in 20 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco sbriciolato (vedere consigli)
- 250 g di farina tipo 0 per pizza
- 10 g di sale
- 55 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di code di gambero fresche, pulite
- 100 g di porri a rondelle
- 100 g di stracchino a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2343 kJ / 560 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Insalata di grano saraceno calamari e gamberi
1 Std. 10 Min
Tartare di baccalà e salmone con salsa di soia ai tre pepi
30 Min
Cocktail agli agrumi
40 Min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 Min
Cheesecake salata alle fragole
2 Std.
Insalata di salmone con dressing al mango
45 Min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Pizza Gourmet con salmone e avocado
3 Std. 30 Min
Muffin di sfoglia con salmone e avocado
35 Min
Tigelle di kamut con bresaola e radicchio
1h
Pizza Gourmet con tacchino arrosto, Parmigiano reggiano e glassa di soia
3h 10min
Aperitivo all'arancia e zenzero
10 Min