Pączki wegańskie z batatem

Pączki wegańskie z batatem

4.7 94 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
22 sztuki

Składniki

  • wody
    500 g
  • batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
    200 g
  • napoju ryżowego
    200 g
  • oleju kokosowego
    50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    480 g
  • spirytusu rektyfikowanego 96%
    1 łyżka
    2 łyżki wódki
  • soli
    1 szczypta
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
  • dżemu dowolnego np. marmolady wieloowocowej
    300 g
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 202.1 kcal / 846.3 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 29.3 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...