Pączki wegańskie z batatem
TM6 TM5

Pączki wegańskie z batatem

4.7 (86 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g napoju ryżowego
  • 50 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 480 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
    lub 2 łyżki wódki
  • 1 szczypta soli
  • olej rzepakowy, do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
  • 300 g dżemu, dowolnego np. marmolady wieloowocowej
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
846.3 kJ / 202.1 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
29.3 g
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy