
Urządzenia i Akcesoria
Pączki wegańskie z batatem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
22 sztuki
Składniki
-
wody500 g
-
batatów pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
napoju ryżowego200 g
-
oleju kokosowego50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia480 g
-
spirytusu rektyfikowanego 96%1 łyżka
-
soli1 szczypta
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
-
dżemu dowolnego np. marmolady wieloowocowej300 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
202.1 kcal /
846.3 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
29.3 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska