
Urządzenia i Akcesoria
Pączki wegańskie z batatem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
22 sztuki
Składniki
-
500 g wody
-
200 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g napoju ryżowego
-
50 g oleju kokosowego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
480 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
-
1 szczypta soli
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
-
300 g dżemu dowolnego np. marmolady wieloowocowej
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
202.1 kcal /
846.3 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
29.3 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Wegański majonez
15 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Wegański smalec
2 godz. 15 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min