Pączki wegańskie z batatem

Pączki wegańskie z batatem

4.7 95 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
22 sztuki

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g napoju ryżowego
  • 50 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 480 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
    2 łyżki wódki
  • 1 szczypta soli
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
  • 300 g dżemu dowolnego np. marmolady wieloowocowej
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 3 g
Kalorie 846.3 kJ / 202.1 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 29.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...