Pączki wegańskie z batatem
TM6 TM5

Pączki wegańskie z batatem

4.7 ( 91 ocen )

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g napoju ryżowego
  • 50 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 480 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
    lub 2 łyżki wódki
  • 1 szczypta soli
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
  • 300 g dżemu dowolnego np. marmolady wieloowocowej
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
202.1 kcal / 846.3 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
29.3 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy