Pasta al pesto di cavolo nero

Pasta al pesto di cavolo nero

4.8 258 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di mandorle pelate
  • 1 cucchiaino colmo di semi di sesamo
  • 1 cucchiaino colmo di semi di girasole
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 2 cucchiaini di sale
  • 100 g di olio di semi di girasole
  • 80 g di cavolo nero le foglie lavate
  • 3 cubetti di ghiaccio
  • 1600 g di acqua
  • 320 g di pasta secca corta formato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 787 kcal / 3293 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 74 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...