Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise

Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise

4.6 28 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Crème Anglaise
  • vanilla bean
    ½
  • sugar
    4 oz
  • whipping cream
    16 oz
  • whole milk
    5 oz
  • egg yolks from large eggs
    6
Apple Tarte Tatin
  • dark brown sugar
    4 oz
  • unsalted butter in pieces
    2 oz
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • ground cloves
    1 pinch
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground ginger
    ¼ tsp
  • calvados
    1 oz
    1 oz brandy
  • Fuji apples peeled, cored and quartered
    4
  • puff pastry, ready-made thawed per pkg. instructions
    1 sheet

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 2741 kJ / 655 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...