
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- ½ vanilla bean
- 4 oz sugar
- 16 oz whipping cream
- 5 oz whole milk
- 6 egg yolks from large eggs
Apple Tarte Tatin
- 4 oz dark brown sugar
- 2 oz unsalted butter in pieces
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 pinch ground cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground ginger
-
1
oz calvados
lub 1 oz brandy - 4 Fuji apples peeled, cored and quartered
- 1 sheet puff pastry, ready-made thawed per pkg. instructions
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 655 kcal / 2741 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 61 g
- Błonnik
- 2 g