Urządzenia i Akcesoria
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Crème Anglaise
-
vanilla bean½
-
sugar4 oz
-
whipping cream16 oz
-
whole milk5 oz
-
egg yolks from large eggs6
Apple Tarte Tatin
-
dark brown sugar4 oz
-
unsalted butter in pieces2 oz
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground cloves1 pinch
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground ginger¼ tsp
-
1 oz brandycalvados1 oz
-
Fuji apples peeled, cored and quartered4
-
puff pastry, ready-made thawed per pkg. instructions1 sheet
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
2741 kJ /
655 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Apple Harvest
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Quiche Lorraine
50 min
Béarnaise sauce
15 min
Pie Crust
5 min
Tomato Tart Tatin
1 h 10 min
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
9 h
Easy Cheese Souffles
1 h
Cherry Clafoutis (Ludo Lefebvre)
3 h 15 min
Leek Pie
1 h 45 min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 min
Passion Fruit Tart with Meringue
5 h 10 min
Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)
2 h
Chocolate Orange Mousse
2 h 20 min