Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pinto Beans
- 450 g pinto beans, dried
- water, to soak
- 115 g onions, in pieces
- 1 tsp salt
- 1 tbsp dried oregano
-
1
bay leaf, fresh (opcjonalnie)
lub 1 bay leaf, dried (opcjonalnie) - 1400 g vegetable stock
Refried Beans
- 1 white onion, cut into pieces
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 15 g vegetable oil
- ½ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3544.7 kJ / 847.2 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 148.9 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 36.5 g
- Sód
- 957.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Spanish Rice
35min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1 Std. 10 Min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55min
Maple Miso Vinaigrette
5min
Maple Miso Vinaigrette
5min
Hamburger Buns with Stout Beer
3h
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55min
Vegan Spanish Omelette
40min
Quick and Spicy Black Beans
20min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h