Urządzenia i Akcesoria
Matzo Ball Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
large eggs4
-
matzo meal85 g
-
dried parsley½ tsp
-
dried dill (opcjonalnie)⅛ tsp
-
chicken stock low sodium2720 g
-
salt to taste¼ - ½ tsp
-
dried chives, chopped⅛ tsp
-
vegetable oil45 g
-
baking soda¼ tsp
-
cream of tartar⅛ tsp
-
onions cut into pieces170 g
-
carrots cut into pieces (5 cm/2 in.)85 g
-
garlic cloves2
-
white pepper, ground¼ tsp
-
dill, fresh2 sprigs
-
chicken breast fillet, skinless boneless, sliced in thirds (approx. 340 g)1
-
salt to season
-
white pepper, ground to season
-
fresh dill to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2139 mg
Białko
17 g
Kalorie
1042 kJ /
249 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steaks with Mushroom Risotto
40 min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta Cheese and Nuts
15 min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 godz. 50 min
Steel Cut Oats
35 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)
2 godz. 10 min
Blood Orange Balsamic Vinaigrette
5 min
Cochinita Pibil
4 godz.
Double Pie Dough
2 godz. 10 min
Mushroom Taco Filling
35 min
Steel Cut Oats
35 min
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min