Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 4 garlic cloves
- 100 g shallots, halved
- 30 g cilantro, fresh, leaves and tender stems
- 15 g parsley, fresh, leaves and tender stems
- 2 tbsp oregano, dried
- 200 g extra virgin olive oil
- 60 g white wine vinegar
- 30 g lemon juice
- 1 tsp crushed red pepper
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 2 pork tenderloin (approx. 450-485 g ea.)
Warm Rice Salad & Grilling
- 15 g parsley, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 85 g extra virgin olive oil
- 60 g capers, drained
- 60 g lemon juice
- 1 ½ tsp salt, divided
- 995 g water
- 255 g white long-grain rice
- 300 g carrots, in half moons (1 cm/½ in.)
- 1 red bell pepper, in pieces (2 cm/1 in.)
- 1 yellow pepper, in pieces (2 cm/1 in.)
- 395 g zucchini, in half moons (2 cm/1 in)
-
onion, to brush grill
lub vegetable oil, to brush grill
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3138 kJ / 750 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1204 mg
Alternatywne przepisy
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5 min
Hot Crab Dip
35 min
Café de Paris butter
25 min
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40 min
Slow Cooked Chili con Carne
7h
Chipotle Caesar Salad
30 min
Pulled Pork
4h 5min
Blue Cheese Dressing
10min
Blue Cheese and Pear Dip
10min
Waldorf Salad
15min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13u. 20min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min