Zucchini and Almond Pulp Bread
TM6 TM5

Zucchini and Almond Pulp Bread

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 450 g zucchini, trimmed, cut into pieces (5 cm/2 in.)
  • 115 g sugar
  • 2 large eggs
  • 170 g almond pulp from homemade almond milk (see Tip)
  • 70 g vegetable oil, plus extra to grease
  • 1 tsp vanilla extract, natural
  • 170 g all-purpose flour
  • 1 tsp baking powder
  • ½ tsp baking soda
  • 1 tsp ground cinnamon
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground ginger
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • 85 g walnuts, chopped (opcjonalnie)
    lub 85 g almonds (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1272 kJ / 304 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4 g
Sód
234 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy