Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g zucchini, trimmed, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 115 g sugar
- 2 large eggs
- 170 g almond pulp from homemade almond milk (see Tip)
- 70 g vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 170 g all-purpose flour
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg
-
85
g walnuts, chopped (opcjonalnie)
lub 85 g almonds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 234 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Glazed Blueberry Muffins
50 Min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2h
Almond Pulp Galette with Tomatoes
1 Std. 50 Min
Layered Mexican dip
25 Min
Vegan Aioli Sauce
10 min
Toasted Coconut Coffee
10 min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 min
Maple Ice Cream with Almond Milk
13h 20min
Tuna dip
15 min
Gluten-Free Pumpkin Streusel Bundt Cake
50 Min
Berry Lemonade
10 min
Basic nut butter
30 min