Crêpes à la viande hachée

Crêpes à la viande hachée

4.3 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de Sbrinz en morceaux (1 cm)
    70 g
La purée pomme-betterave
  • de pommes (par ex. braeburn), pelées, cœur évidé, en morceaux (3 cm)
    800 g
  • de betteraves, cuites pelées, en morceaux (3 cm)
    200 g
  • d'eau
    70 g
  • de sucre
    3 c. à soupe
  • de jus de citron
    2 c. à soupe
La pâte à crêpes
  • de beurre
    50 g
  • de lait
    400 g
  • œufs
    4
  • de farine
    200 g
  • de sel
    ½ c. à café
La garniture
  • de carottes pelées, en morceaux (3 cm)
    120 g
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de bolets, séchés
    10 g
  • de beurre
    20 g
  • de viande hachée, porc et bœuf
    600 g
  • étoile de badiane
    1
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • de poivre, moulu
    1 pincée
  • de farine
    1 ½ c. à soupe
  • de vin blanc
    100 g
  • d'eau
    150 g
  • cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
    1
La finition
  • de saindoux
    1 c. à soupe
  • botte de ciboulette fraîche (environ 20 g), ciselée
    ½

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1079 kcal / 4507 kJ
Białko 52.4 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...