![Soupe d'orge Soupe d'orge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0DA60822-D300-4D4D-B3DC-4233EC4CA1EB/Derivates/cd2a0b79-d2e9-471f-8944-f906dc17084b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de viande séchée des Grisons, en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 150 g de poireau, en morceaux
- 100 g de céleri-rave, en morceaux
- 150 g de carottes, en morceaux
- 30 g de beurre
- 80 g d’orge perlé
- 800 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de viande
- 200 g de crème entière
- 1 pincée de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- ½ botte de ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1527 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min
Soupe d'orge des Grisons
55 Min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Gâteau oignons-fromage
1 Std. 15 Min
Soupe de lentilles orientale
30 Min
Crêpes à la viande hachée
1 Std. 10 Min
Minestrone
45min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Gâteau des rois
2 Std. 15 Min
Cake à l'orange
1 Std.
Rösti bernois
40 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min