Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de viande séchée des Grisons, en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 150 g de poireau, en morceaux
- 100 g de céleri-rave, en morceaux
- 150 g de carottes, en morceaux
- 30 g de beurre
- 80 g d’orge perlé
- 800 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de viande
- 200 g de crème entière
- 1 pincée de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- ½ botte de ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1527 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Soupe d'orge des Grisons
55min
Barres aux baies
1 Std.
Salade d'orge tiède aux légumes-poulet
45 Min
Pains de Saint-Gall
26 godz. 30 min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Salade de carottes et crackers au sésame
1 Std.
Pain paysan
3 Std.
Pain aux graines de lin
1 Std. 30 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Soupe de lentilles orientale
30 Min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.