Hirsepfanne mit gebratenem Gemüse und Cashews

Hirsepfanne mit gebratenem Gemüse und Cashews

4.4 264 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Karotten in Stücken (4 cm)
    250 g
  • Fenchel in Stücken (4 cm), mit Fenchelgrün für die Dekoration
    250 g
  • Hirse
    150 g
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Rosinen (opcjonalnie)
    40 g
  • Cashewkerne
    2 - 4 EL
  • Ras el Hanout
    2 TL
  • Kokosöl
    2 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Honig
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 270 kcal / 1130 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...