Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 30 g de puerro
- 30 g de zanahoria
- 150 - 160 g de lacón desalado
- 100 - 120 g de morcillo de ternera en trozos
- 100 - 120 g de tocino entreverado curado asturiano
- 1 chorizo asturiano (aprox. 100 g)
- 1 morcilla asturiana (aprox. 100 g)
- 1000 g de agua
- 400 g de patatas en trozos
- 800 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1932 kJ / 462 kcal
- Białko
- 26.62 g
- Węglowodany
- 33.36 g
- Tłuszcz
- 24.69 g
- Błonnik
- 7.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías blancas con chorizo
50min
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1 godz.
Judiones de la Granja con salchichas frescas
45 min
Cocido montañés
14h 20 min
Lentejas guisadas
50min
Patatas a la riojana
40min
Judías blancas con chorizo
40min
Cocido madrileño
2h 15min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Judías blancas a la toscana
35min