Salade fattouch

Salade fattouch

4.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 4 pains pita
  • 2 oignons nouveaux
  • ½ bouquet de menthe fraîche équeuté
  • ½ bouquet de persil frais équeuté
  • 2 gousses d'ail
  • 200 g de babeurre (lait ribot)
  • 40 g de jus de citron
  • 60 g d'huile d'olive
  • 15 g de vinaigre de vin blanc
  • 1 c. à soupe de sumac
  • ½ c. à café de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts, et 3 pincées pour dégorger
  • 250 g de concombre coupé en tronçons
  • 1 botte de radis (sans les fanes)
  • 400 g de tomates (3 grosses tomates)
  • 1 bouquet de pousses de pourpier (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.8 g
Kalorie 1847.2 kJ / 441 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 56.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...