Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 225 g plain flour, plus extra for dusting
- 120 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp water
Filling
- 30 g milk
- 1 pinch saffron threads
- 150 g double cream
- 1 medium egg
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 200 g fresh crab meat, mix of white and brown
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1988 kJ / 478 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 413 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20 min
Emmental Gougères
50 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Crab Cakes
1sa 35 dk
Crab Tart
2h 30 min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10 min
Arbroath Smokie Soup
40 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Salmon Soufflé
1h
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1h
Monkfish and prawn soup
1h
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min