
Urządzenia i Akcesoria
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 pieces
Składniki
Shortcrust Pastry
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
plain flour plus extra for dusting225 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing120 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
water1 Tbsp
Filling
-
milk30 g
-
saffron threads1 pinch
-
double cream150 g
-
medium egg1
-
cayenne pepper2 pinches
-
fine sea salt2 pinches
-
ground black pepper2 pinches
-
fresh crab meat mix of white and brown200 g
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
478 kcal /
1988 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
413 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sous-vide Pears with Cinnamon Sauce
2 godz. 5 min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 godz. 30 min
Muffaletta Squares
2 godz. 20 min
Rum Babas
3 godz. 45 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 godz. 40 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Monkfish and prawn soup
1 godz.
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 godz. 5 min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 godz. 45 min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1 godz.
Fresh Fruit Tarts
7 godz. 5 min