Urządzenia i Akcesoria
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 pieces
Składniki
Shortcrust Pastry
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
plain flour plus extra for dusting225 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing120 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
water1 Tbsp
Filling
-
milk30 g
-
saffron threads1 pinch
-
double cream150 g
-
medium egg1
-
cayenne pepper2 pinches
-
fine sea salt2 pinches
-
ground black pepper2 pinches
-
fresh crab meat mix of white and brown200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
413 mg
Białko
17 g
Kalorie
1988 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crab Cakes
1 godz. 35 min
Mojo Sauce for Seafood
10 min
Black Ravioli with Sea Bass
1 godz. 45 min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Hake Salad with Mango and Lime Mayonnaise
40 min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 godz. 50 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 godz. 20 min
Crab Tart
2 godz. 30 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min