Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g peanuts, roasted, unsalted
- 4 limes, juice only
- 3 tsp palm sugar
- 1 fresh chilli, thinly sliced
- 1 Tbsp fish sauce
- 1 tsp ground black pepper
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 1600 g water, plus extra for soaking
- 700 g chicken breasts, boneless and skinless, halved on the grain
- 60 g onions, thinly sliced
- water, cold, for soaking
- 200 g dried rice noodles
- water, hot, for soaking
- 15 g fresh mint leaves
- ½ bunch fresh coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1 Std. 25 Min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Prawn and Spring Greens Mini Tacos
45min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 Std.