![Grape, Brie and Rosemary Flatbread Grape, Brie and Rosemary Flatbread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b3fef246-6da0-4185-bcde-b16fe05c644b/Derivates/27c9aa14-fd4f-4f23-b890-db8ccc3c34ea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ¼ tsp dried instant yeast
- 220 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 400 g strong white bread flour
- 10 g olive oil, plus extra for greasing and drizzling
- 150 g Brie cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g seedless red grapes, halved
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only, roughly chopped
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 801 kJ / 190 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garibaldi Biscuits
40 min
Hot Cross Buns
3 Std. 50 Min
Oatmeal Raisin Cookies
50 min
Stuffed Picnic Loaf
4h 50 min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2 godz. 30 min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3 Std.
Chorizo, Red Pepper and Paprika Scones
50 min
Ham and Onion Bread
30 min
Parmesan and Rosemary Buns
1 godz. 45 min
Pesto Star Bread
2h 50min
Cheese Scones
20 min
White Finger Rolls
3 godz. 30 min