Urządzenia i Akcesoria
Lentil and Bacon Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 55 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
onions quartered110 g
-
celery stalks cut in pieces (3 cm)100 g
-
olive oil30 g
-
smoked bacon (approx. 150 g), diced (1 cm)6 slices
-
red lentils rinsed150 g
-
split peas soaked overnight and rinsed150 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
boiling water800 g
-
1 heaped tsp chicken stock paste, homemadechicken stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
tomato purée1 Tbsp
-
fine sea salt½ tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
ground black pepper plus extra for sprinkling2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
377.6 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
1516.8 kJ /
362.5 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
37.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tuscan Bean Soup
50 min
Scotch Broth
1 godz.
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 godz. 45 min
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35 min
Grisons Barley Soup
55 min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Beef Goulash Soup
1 godz. 15 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min