Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp pink peppercorns
- 1 Tbsp white peppercorns
- 1 Tbsp black peppercorns
- 60 g unsalted butter, diced
- 45 g shallots, halved
- 100 g brandy
- 130 g beef stock
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 Tbsp cornflour, dissolved in 1 Tbsp water
- 60 g double cream
- fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Béchamel Sauce
15min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2u. 40min
Sticky Toffee Puddings
1h
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Tartare Sauce
10 min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Brandy Sauce
10 min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Red Onion Gravy
25 min
Yorkshire Pudding
1h