
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 450 g chicken breasts skinless, cut in pieces (3 cm)
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground turmeric
Tomato Sauce
- 20 g vegetable oil
- 50 g onions quartered
- 2 garlic cloves
- 1 fresh green chilli halved
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
- 250 g water
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
Curry
- 20 g vegetable oil
- 120 g onions quartered
- 250 g red peppers diced (2-3 cm)
- 2 fresh red chillies halved
- 1 tsp garam masala
- 10 g fresh coriander leaves chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 355 kcal / 1486 kJ
- Białko
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Węglowodany
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Chicken Garam Masala
50 min
Butter Chicken
50 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Chicken Tikka
4 godz. 10 min
Chicken Saag
50 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Prawn Bhuna
30 min