Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 30 g white sugar
- 330 g milk
- 3 tsp dried instant yeast
- 650 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 egg
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.2 kJ / 286.7 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 208.5 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk bread
2 godz.
Yoghurt cake
1h 40min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Brioche buns with cheese
2 godz. 30 min
Breakfast crescents
3h 5min
Fry bread
35min
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Soft butter rolls
1h 50min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Hot dog rolls
3 Std. 30 Min
Mick's ciabatta rolls
21h 20min