Backfisch

Backfisch

4.5 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier (Größe M)
    2
  • Salz etwas mehr für den Fisch
    1 ¼ TL
  • Wasser kalt (oder Eiswasser)
    200 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Weizenmehl, glatt
    200 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Fischfilets (z. B. Kabeljau)
    300 - 400 g
  • Butterschmalz
    300 g
    300 g Frittierfett
  • Limettensaft zum Beträufeln
  • Maisstärke
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 372 kcal / 1555 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 863 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...