Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 1 ¼ TL Salz, etwas mehr für den Fisch
- 200 g Wasser, kalt (oder Eiswasser)
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
- 300 - 400 g Fischfilets (z. B. Kabeljau)
-
300
g Butterschmalz
lub 300 g Frittierfett - Limettensaft zum Beträufeln
- 1 - 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 863 mg
Alternatywne przepisy
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4 Std. 50 Min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar)
40min
Paprika-Geflügel-Wurst
14h 30 min
Pitabrote
2h
Pulled Pork Burger BBQ-Style
1h 40min
Gfüt’s Zeisl mit Grumbirnsolod (gefüllter Schweinslungenbraten mit Erdäpfelsalat)
1h 35 min
Extrawurst
14 Std. 10 Min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3 Std. 10 Min
Frittierte Hühnernuggets
30min
Kibbelinge mit Knoblauchsauce
35 Min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar) mit Erdäpfelpüree
1h 15 min
Langos
1j 55 menit