Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 170 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 210 g Faschiertes (vom Rind)
Zubereitung
- 130 - 230 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1030 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Wiener Wurst (siehe Tipp)
- 210 g Faschiertes (vom Schwein), gekühlt in Stücken (1 cm)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3512 kJ / 839 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2532 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1 Std. 50 Min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Kochsalami
20 Std. 30 Min
Weisse Bratwurstschnecke
14u.
Leberkäse Torte
14h 40min
Geflügelleberkäse
14 Std. 15 Min
Frühstücksfleisch im Glas
26 godz. 30 min
Feine Streichwurst
14 godz. 30 min
Extrawurst
14u. 10min
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Wurstaufstrich
10min
Waldviertler Knödel
1小时