Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
-
300
g Faschiertes, gemischt
lub 300 g Schweinefleisch, sehnenfrei
Zubereitung
- 1 Ei, hartgekocht
- 40 g rote Paprikaschoten
- 180 - 280 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1070 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Pikantwurst (siehe Tipp)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3411 kJ / 814 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2527 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almbutter
40min
Grobe Streichwurst
13 godz.
Kräuterzuckerl
1 Std. 10 Min
Chili-Öl nach Szechuan-Art
1 Std. 25 Min
Champignonwurst
14h
Wiener Wurst
25 Std. 30 Min
Orangeade
55 min
Confierter Knoblauch
27h 15min
Zitronenkaramellsauce
45min
Joghurt griechische Art
13 godz.
Frühstücksfleisch im Glas
26u. 30min
Feine Streichwurst
14 Std. 30 Min