Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte (siehe Tipp), fett
-
300
g Schweinefleisch, sehnenfrei (siehe Tipp)
lub 300 g Faschiertes (vom Schwein)
Zubereitung
- Öl zum Einfetten
- 80 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 70 g Wasser, kalt, etwas mehr zum Besprühen
- 20 - 30 g Zwiebeln (opcjonalnie)
- 1 Päckchen Gewürz Compound Bayerischer Leberkäse (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1557 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2j
Grobe Streichwurst
13 godz.
Kochsalami
20u. 30min
Weisse Bratwurstschnecke
14h
Weißwurst im Glas
14h 30min
Pizza-Leberkäse
14 Std. 20 Min
Weisser Leberkäse
14h 30min
Frühstücksfleisch im Glas
26h 30 min
Feine Streichwurst
14h 30min
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Käse-Leberkäse
14h 15min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2h 40 min