Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 460 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett, in Stücken 2 cm, (siehe Tipp)
- 90 g Schweineleber, sehnenfrei
Zubereitung
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Streichwurst (siehe Tipp)
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Wasser
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2736 kJ / 653 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2015 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerischer Leberkäse
14h 30min
Eierwurst
14h 30min
Extrawurst
14h 10min
Weisse Bratwurstschnecke
14 godz.
Weisser Leberkäse
14h 30min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Frühstücksfleisch im Glas
26 godz. 30 min
Feine Streichwurst
14h 30min
Pizza-Leberkäse
14 godz. 20 min
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Weißwurst im Glas
14h 30min
Wurstaufstrich
10min