Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 300 g Schweinefleisch, sehnenfrei (siehe Tipp)
Zubereitung
- 60 - 90 g Emmentaler, in Stücken
- 30 - 40 g roter Paprika, in Stücken
- 30 - 40 g Salami, in Stücken
- 1 EL Pizzagewürz
- 1 Msp. Chilipulver (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- 80 g Crushed Ice, (siehe Tipp)
- 70 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound Bayerischer Leberkäse (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1377 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kochsalami
20 Std. 30 Min
Weißwurst im Glas
14sa 30 dk
Leberkäse Torte
14h 40min
Geflügelleberkäse
14h 15min
Weisser Leberkäse
14sa 30 dk
Extrawurst
14h 10min
Leberpastete im Glas
4sa
Altbayerischer Leberkäse
25hod. 5min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2 godz. 45 min
Käse-Leberkäse
14h 15min
Bayerischer Leberkäse
14sa 30 dk
Feine Streichwurst
14sa 30 dk