Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'huile de tournesol
- 2 jaunes d'œufs
- 1 - 2 c. à café de moutarde, à ajuster en fonction des goûts
-
1
c. à soupe de vinaigre de vin rouge
lub 1 c. à soupe de jus de citron - 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2004 kJ / 497 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5min
Mayonnaise
5min
Sauce bordelaise
45 Min
Côte de bœuf, sauce moutarde
2h
Sauce moutarde à l'aneth
25 Min
Vinaigrette au cidre et échalotes
5min
Mayonnaise au yaourt
5min
Œufs mimosas à la sardine
35 Min
Ormeaux à la persillade verte
30 Min
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce allégée aux herbes
10 min
Sauce au roquefort
20 min