Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 diente de ajo
- 35 g de alcaparras
- 200 g de aceitunas verdes sin hueso
- 1 lata de filetes de anchoa en aceite (50 g)
- 1 cucharada de orégano seco
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- 1 lámina de masa de hojaldre de aprox. 30x40 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 279 kJ / 67 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Dip de nata y gorgonzola
5 min
Pechugas de pollo con sobrasada, queso de Mahón y espinacas
1 godz.
Áspic de rape, salmón y langostinos
8u.
Costrada griega
50min
Tarros con verduras de verano
8 godz. 35 min
Terrina de pavo con dátiles y nueces
1 godz.
Brazo de patata
45min
Guacamole de yogur
5 min
Mini muffins de salmón y eneldo al vapor
45min
Fiambre de pollo con pistachos
40min
Focaccia de Puglia
1 godz.