![Broyé du poitou Broyé du poitou](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99EB70F9-738E-4350-BAA1-A05BE04B5145/Derivates/f674f181-7e2f-4623-b9df-00114cf7e586.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de gros sel gris
- 150 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'eau, et 2 c. à café d'eau
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1489 kJ / 358 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Gâteau de semoule
2h 45min
Œufs au lait
50 Min
Œufs au lait au caramel
55 Min
Crème onctueuse caramel-café
1sa 45 dk
Sablés nantais
2hod. 40min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 godz. 30 min
Broyé du Poitou
1h 15min
Truffes au thé de Noël
3ч. 25 мин.
Croustade aux pommes
50 Min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Macarons d'Amiens
1sa 45 dk