Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de gros sel gris
- 150 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'eau, et 2 c. à café d'eau
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1489 kJ / 358 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1 Std.
Gâteau de semoule
2h 45min
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Œufs au lait au caramel
55 min
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1 Std.
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Œufs au lait
50min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Flan pâtissier à la vanille
13u. 15min